سه‌شنبه ۰۱ آبان ۱۳۹۷ - 2018 October 23
کد خبر: ۲۱۴۳۹۷
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۵
وی معتقد است: عدم توجه به نرخ تورم و افزایش هزینه ها باعث شده که اغلب نانوایی ها نتوانند هزینه های خود را پوشش دهند. در نتیجه همین موضوع باعث شده که این واحدهای صنفی روی خط سقوط قرار بگیرند.
به گزارش سوک، مشاهدات میدانی و گزارش های شهروندان حاکیست برخی نانوایی‌ های آزادپز قیمت نان را بین 100 تا 500 تومان افزایش داده اند، طوری که قیمت نان سنگک ساده که تا پیش از این توسط آزادپزها 1100 تا 1200 تومان بود به 1500 تومان هم رسیده است.

همچنین سنگک کنجدی از 1500 به 2000 تومان افزایش یافته است.این در شرایطی می باشد که برخی شهروندان گزارش هایی درخصوص کاهش وزن نان های آزادپز ارسال می کنند. مثلا شهروندی از برازجان نوشته: «نان سنگک به 1500 تومان رسیده، در حالی که سایز نان کوچک تر شده.»

آزادپزها تابع قیمت گذاری نیستند

در این خصوص رئیس اتحادیه نانوایان بوشهر گفت: نانوایی های آزادپز تابع قیمت گذاری نمی باشد و براساس هزینه تمام شده و عرضه و تقاضا فعالیت دارند.

علی پارسایی فر در گفتگو با «خلیج فارس» با بیان اینکه قیمت مواد اولیه تولید نان در ماههای اخیر گران شده، افزود: قیمت آرد، روغن، کنجد و سایر مواد افزودنی به نان گران شده است. مثلا حلب هفده کیلویی روغن از 60 هزار تومان به 190 هزار تومان رسیده است. کیسه ‌40 کیلویی آرد نیز حدود 10 هزار تومان گران شده و عملا ادامه فعالیت با قیمت قبلی برای آزادپزها دشوار شده است.

به گفته وی، میزان افزایش قیمت در نانوایی‌ های مختلف فرق می کند و به مکان فعالیت و میزان اجاره پرداختی بستگی دارد، با این حال اتحادیه یا دستگاههای دولتی دخالتی در تعیین قیمت‌ ها ندارند.

نانوایی ها اشتیاقی به ماندن در بازار ندارند

رییس اتحادیه نانوایان بوشهر ادامه داد: در حالی که دولت همه ساله نرخ تورم را بین 10 الی 20 درصد اعلام می کند و به تبع این نرخ هزینه کالا و خدمات هم افزایش می یابد، ولی دولت طی 5 سال اخیر اجازه افزایش قیمت نان را به نانوایی ها نداده است. به همین دلیل این واحدهای صنفی اگر بخواهند به قیمت سال 93 اقدام به فروش نان کنند و نرخ تورم 6 ماهه اخیر را هم فقط 20 درصد درنظر بگیریم قیمت هر قرص نان باید غیر از شرایط امروز باشد.

پارسایی فر افزود: عدم توجه به نرخ تورم و افزایش هزینه ها باعث شده که اغلب نانوایی ها نتوانند هزینه های جاری خود را پوشش دهند. در نتیجه همین موضوع باعث شده که این واحدهای صنفی روی خط سقوط قرار بگیرند.

وی با اشاره به زحمت کارگران نانوایی خصوصا در گرمای بوشهر معتقد است: دولت اگر می خواهد که نه مردم از افزایش هزینه نان آسیب ببینند و نه نانواها با نارضایتی به فعالیت خود ادامه دهند، باید بسته های حمایتی خاص به این قشر زحمتکش ارائه دهد.

نام:
ایمیل:
* نظر: