پنجشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 09
کد خبر: ۲۲۶۷۵۹
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۲
با حضور معاون رئیس جمهور؛
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: توسعه طرح‌های دانش‌بنیان در پارس جنوبی پاسخی قاطع به تحریم‌ها است.
توسعه طرح‌های دانش‌بنیان در پارس جنوبی پاسخی قاطع به تحریم‌ها است

به گزارش سوک، در نخستین روز از دهه فجر با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری عملیات اجرایی واحد ۲۰ هزار تنی تولید کک سوزنی در عسلویه آغاز شد.

سورنا ستاری صبح شنبه در این آئین اظهار داشت: آمریکا از یک ماه پیش ایران را از تأمین کک سوزنی تحریم کرده‌است و آغاز به کار این واحد در آینده نزدیک پاسخی قاطع در برابر این تحریم‌ها برای بی اثر کردن آنها با اتکا به توان متخصصان داخلی است.

وی تصریح کرد: کارخانه تولید هگزان در قالب مجتمع پتروشیمی نمونه دیگر برای بی اثر کردن تحریم‌های آمریکا است که قرار است ۴ تا ۵ ماه آینده خط تولید آن وارد مدار شود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: در این واحدها همه لایسنس، طراحی، قطعه‌ها، ماشین سازی، پمپ و کمپرسورهای ساخت متخصصان داخلی است که یک اتفاق بزرگ در صنعت نفت است.

وی تاکید کرد: در این صنعت اگر طراحی‌ها و ماشین‌سازی‌ها توسط متخصصان داخلی انجام شود آن موقع است که می‌توان ادعا کرد صاحب علم، دانش و فناوری مورد نیاز این بخش شده‌ایم.

ستاری با بیان اینکه در بحث فناوری اقتصاد باید دانش بنیان شود افزود: بسیاری از طرح‌های توسعه‌ای در صورت طراحی و لایسنس، تأمین مواد و تجهیزات از خارج بر زمین می‌ماند که برای رفع این معضل اتفاق‌های خوبی در صنعت نفت در حال رقم خوردن است.

وی یادآور شد: عسلویه نماد یک حرکت بی نظیر در سطح دنیا است زیرا در ۲۰ سال این اتفاق‌های بی سابقه در دنیا از لحاظ حجم سرمایه‌گذاری و کارخانه‌های متعدد، پالایشگاه‌های گاز و مجتمع‌های پتروشیمی در منطقه احداث شده‌است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: در مجموع اتفاق‌های بزرگی در منطقه عسلویه در حال رخ دادن است که از همه فعالان این عرصه و بویژه وزیر نفت، کارگران و مهندسان طراحی واحدها قدردانی می‌شود.

در مرحله نخست کارخانه کک سوزنی ۱۰ هزار تن و در آینده نزدیک ۲۰ هزار تن وارد مدار تولید می‌شود و میزان سرمایه‌گذاری این واحد ۱۰ میلیون یورو برآورد شده‌است.

کک نفتی یا همان Petcoke یکی از محصولات مجتمع‌های پالایش نفت محسوب می‌شود و بسته به نوع کیفیت و شکل فیزیکی به نام‌های مختلفی شناخته می‌شود که با توجه به فرایندهای به کارگیری شده، شرایط عملیاتی و خواص خوراک به کارگیری شده کک تولیدی متفاوت خواهد بود./مهر

نام:
ایمیل:
* نظر:
* کد امنیتی:
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد